Kunstmatige intelligentie en biotechnologie Kunstmatige intelligentie in combinatie met biotechnologie biedt ongekende mogelijkheden en snelle vooruitgang, maar wat zijn de gevaren van AI?
Uit de lucht gegrepen: biomassa uit kooldioxide E. coli bacteriën kunnen een nieuw trucje, namelijk net als planten kooldioxide (CO2) binden om in hun eigen groei te kunnen voorzien. Door aanpassing van de stofwisseling is dit nu mogelijk.
Verslag van de jaarlijkse BVF-cursus Op 19 en 20 november jl. kwamen 39 biologischeveiligheidsfunctionarissen (BVF-en) naar het RIVM voor de tweedaagse BVF-cursus die jaarlijks gegeven wordt.
Safe-by-Design coaching voor studenten Dit jaar vond alweer de 16e editie van iGEM plaats, de grootste synthetische biologie competitie voor studententeams.
Safe-by-Design – wat vinden biotechnologen hiervan? Wat betekent Safe-by-Design voor de biotechnologie? Doen we de dingen goed? En welke veiligheidsvragen komen bij nieuwe biologische ontwikkelingen naar voren?
Nieuwe bioveiligheidsstrategie voor algenkweek Algen staan al geruime tijd in de belangstelling vanwege hun vermogen om met zonlicht en CO2 biobrandstof of andere chemische stoffen te produceren.
Een bio-hybride bakkersgist Stel je voor, bakkersgist, het werkpaard van de industriële biotechnologie, loopt op zonne-energie door een coating van nano-deeltjes.
De CRISPR baby’s… Eind november werd de wetenschappelijke wereld opgeschud door het werk van een Chinese wetenschapper. Ook in vele internationale media veroorzaakte zijn werk een flinke ophef.
Een toekomst voor algen in een biobased economy Snelle ontwikkelingen in de biotechnologie openen nieuwe routes voor genetisch gemodificeerde microalgen als bron voor biobrandstoffen, chemicaliën, medicijnen, kunststoffen en voedingsmiddelen.