Workshop in het kader van de collegereeks Food Forward
Op 26 mei verzorgden Jeroen Roelfsema en Mirjam Schuijff van centrum VSP van het RIVM een gastcollege en workshop in het kader van de collegereeks Food Forward aan de Universiteit Utrecht.
Op 26 mei verzorgden Jeroen Roelfsema en Mirjam Schuijff van centrum VSP van het RIVM een gastcollege en workshop in het kader van de collegereeks Food Forward aan de Universiteit Utrecht.
Algen staan al geruime tijd in de belangstelling vanwege hun vermogen om met zonlicht en CO2 biobrandstof of andere chemische stoffen te produceren.
Stel je voor, bakkersgist, het werkpaard van de industriële biotechnologie, loopt op zonne-energie door een coating van nano-deeltjes.
Eind november werd de wetenschappelijke wereld opgeschud door het werk van een Chinese wetenschapper. Ook in vele internationale media veroorzaakte zijn werk een flinke ophef.
Snelle ontwikkelingen in de biotechnologie openen nieuwe routes voor genetisch gemodificeerde microalgen als bron voor biobrandstoffen, chemicaliën, medicijnen, kunststoffen en voeding
Photo by Justin Knight and iGEM.
Ontwikkelingen in de moderne biotechnologie, zoals genome editing, synthetische biologie en regulatie van genexpressie, zorgen ervoor dat er in de komende tien jaar veel nieuwe toepass