Tijdens de RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) Kennisparade op zaterdag 7 oktober maakten bezoekers kennis met de basis van biotechnologie. Kinderen leerden hoe je DNA moet isoleren uit tomaten, hoe je met gistcellen een ballon kan opblazen en hoe je kunt tekenen met groene bacteriën. Voor volwassenen was er een expositie die aan de hand van beelden en (proef)opstellingen liet zien wat er allemaal mogelijk is met biotechnologische technieken.

Op zaterdag 7 oktober 2017 opende het RIVM de deuren voor het publiek. Bezoekers konden met het RIVM in gesprek over ons werk en wij deelden onze kennis door lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Wij hebben geluisterd naar waar mensen zich zorgen over maakten en suggesties opgehaald voor het RIVM.

Bij het onderdeel biotechnologie ging het RIVM met bezoekers in gesprek over de vragen: hoe kunnen we de mogelijkheden om in te grijpen in DNA op een veilige manier benutten? Tot hoever kunnen en mogen we gaan bij het ingrijpen in DNA? Vinden we dat alles kan en mag of zijn er grenzen? Stel je mag beslissen: wat is voor jou dan belangrijk om te weten?

Tijdens de Kennisparade lieten wij ook zien hoe het RIVM bijdraagt aan gezonde, duurzame en veilige voeding. Bezoekers kregen inzicht in de manier waarop alle inwoners van Nederland in aanraking komen met chemische stoffen. Ook konden zij zien hoe vaccinaties ons beschermen tegen ernstige infectieziekten.